Great Lengths Extensions zijn origineel !

 • Great Lengths volgt de volledige route en productie van het haar :

Van bij de donor waar het afgeknipt wordt tot bij de eindgebruiker waar het door een erkend Great Lengths salon toegepast wordt.
In eigen laboratoria volgt men het productieproces minutieus op: het haar, reinigen, kleuren en bundelen in aparte strengen, diktes en lengtes; verloopt volgens een ver doorgedreven controleproces.
Alle haren blijven voor 100% van wortels naar punten in éénzelfde richting gerangschikt, om verwerkt te worden in juiste, nette extensions. Dit garandeert gezond en sterk haar, met een uitzonderlijke veerkracht en glans, dat alle bewerkingen toelaat.

 • Great Lengths kiest voor kwaliteit :

Great Lengths kiest voor 100% menselijk haar, nog omringd door zijn cuticullaag, de beschermlaag van de haren. Het werd NIET bewerkt met een silicone laag. M.a.w. het is gezond kwaliteitshaar.
Great Lengths kiest
uitsluitend voor haar van de beste kwaliteit, dat het voordeel biedt dezelfde soepelheid en dikte te bezitten van Europees haar. (+/- 8 à 10 micron).

 • Great Lenths is uniek omdat ze kunnen bewijzen dat hun haar het beste is :
  Great Lengths is als enige gecertificeerd volgens de ISO norm !

Great Lengths heeft een inzamelmethode van kwalitatieve haren met volledig volgbaar proces van donor tot klant ! De haren hebben geen beschadigde 'met en tegen' schubbenlaag, aangezien ze zorgvuldig worden samengehouden in een paardestaart en dan pas worden afgesneden aan de wortel.
Bij deze haren blijven de wortels en punten tijdens het totale productieproces perfect in dezelfde richting gepositineerd.
De schubbenlaag is fundamenteel voor de bescherming, elasticiteit en glans van mooie haren. De schubbenlaag is gezond en intact aangezien de strikt geselecteerde haren geen enkele chemische behandeling hebben ondergaan !

 • Great Lengths VS uitgeborstelde haren van goedkope alternatieve merken :

Wanneer de haren worden uitgeborsteld, krijg je kriskras door elkaar liggende hoopjes haren waardoor de haarschubben van de individuele haren niet meer 100% in dezelfde richting liggen (velcro effect). Minderwaardige goedkope merken verhandelen deze haren door de schubben te verwijderen door middel van agressieve zuren en de ontstane probleemharen te drenken in siliconebaden. Dit geeft de haren een gezonde indruk, maar na enkele wasbeurten verdwijnen de silicone lagen. Dit geeft als resultaat onhandelbaar, knopende, moeilijk te verzorgen haren!

 • Great Lengths is uniek omdat onze kleuring niet aan de oppervlakte gebeurt ! 
  Light Wave Technologie : nog meer kwaliteit voor dezelfde prijs !

Wat tot op heden voor onmogelijk werd gehouden, kan Great Lengths voortaan leveren : haren waarvan de schubbenlaag tot in de puntjes intact is en bijgevolg een unieke kwaliteit bezit.
Het geheim van het Great Lengths succes ligt in de constante verbetering van de toepassingstechniek en de kwaliteit van de natuurlijke haarstrengen.

De ontwikkeling van Great Lengths nieuwste productiemethode verfijnt verder het beroemde en exclusieve osmoseproces waardoor de kwaliteit van de strengen nogmaals doorslaggevend verbetert.
Het verwijderen van de kleurpigmenten gebeurt efficiënter, sneller en met gebruik van minder hulpmiddelen.
Het grootste voordeel van die nieuwe methode is het behoud van de natuurlijkheid van de haren tot in de puntjes ! 

Bij goedkope alternatieve merken worden er in de verwerking van de haren agressieve bleekmiddelen gebruikt om de pigmentmolecule te breken en zo het haar lichter van kleur te maken. Iedereen weet dat deze stoffen uiterst schadelijk zijn voor de structuur van het haar. Schade aan de molecule en cuticula resulteert in broos haar. Het haar wordt als het ware elastiek, dun en uiterst breekbaar. Het kleuren en ontkleuren van de molecule gebeurt daar ook enkel aan de oppervlakte. En geeft op deze beschadigde haren als resultaat dat de kleur vervaagt bij iedere wasbeurt.

Great Lengths ontwikkelde een andere, unieke methode die de structuur van het haar intact en gezond houdt en de cuticula niet beschadigd.  

Hier spreekt men over de Osmose techniek. Great Lengths nam deze osmose techniek over van de wolindustrie. De haren worden als het ware gedepigmenteert op een natuurlijke manier !  De depigmentatiemethode is delicaat en duurt 15-20 dagen, de nodige tijd om de moleculen te onttrekken binnen de haarkleur. De moleculen worden dus niet gebroken door bleken, maar volledig verwijderd. Waardoor de kwaliteit van de cuticule volledig ongewijzigd blijft.

Het Great Lengths kleurproces is in analogie met dat van het Kasjmierproces, waar door middel van repigmentatie een uitstekende kleurkwaliteit bereikt wordt. Volgens de unieke methode wordt het pigment in een vrije plaats geïnjecteerd zodat de moleculen stevig op hun plaats worden gehouden, kleurverzadiging garagdeert en voorkomt dat de kleur vervaagt na het wassen. 

 • Great Lengths onderscheid zich van de rest en is uniek omdat de toepassing met Great Lengths Keratine volkomen natuurlijk is :

Individueel bevestigde extensions blijven ongetwijfeld, wegens de afgeronde hoofdvorm en de individuele haargroeisnelheid van ieder haar, de enige goede toepassing om de haarwortel zo weinig mogelijk onder spanning te plaatsen. Hiervoor bestaat er geen alternatief en dienen we de continue wijzigende menselijke haarinplant en groei op het hoofd te respecteren door het zijn individuele bewegingsvrijheid te laten.

De hechtingsmethode dient zo individueel mogelijk te zijn en het bindmiddel dient 'synchroon' te zijn met het kleine lokje.
Daarin verschilt Great Lengths keratine, ze is volkomen Ph haar neutraal samengesteld door middel van eiwitten en beschikt over een flexibele uitzet en krimp capaciteit, geen breking tijdens de vele bewegingen, bewerkingen en temperatuurverschillen staan dus synoniem voor lange houdbaarheid en geen haarverlies ! De Ph neutrale Great Lengths keratine wordt via compatibele fijn afgestemde apparatuur geactiveerd waardoor de keratine zich als "maatwerk" aan het indiduele haar van de klant aanmaakt.

 • Alernatieve aanspan systemen, klemmen en huidvreemd bindmiddel:

Bevestigingsmethodes door middel van te rigide en lange banden vast te knopen van links naar rechts aan individueel bewegende haren op het 'ronde' van het hoofd, door middel van knopen, naaien en metalen clips 'trekken' de haren uit de wortel door de constante spanning, waar de haarwortel niet op berekend is. De haarwortel ondergaat te lang het nefaste schuintrekken onder spanning en valt op termijn uit. Op lange termijn veroorzaakt deze onherroepelijke schade aan de haarwortels.
Lijmen zijn rigide en huidonvriendelijk
, tasten de haren aan en een lijm verbinding breekt door de vele bewegingen, bewerkingen, temperatuur en vochtigheidsschommelingen die het haar ondergaat. Rigide hechtingstechnieken op individueel groeiend haar werken asynchroon, waarvan uiteindelijk de haarwortel de verliezer wordt en een kale plaats op het hoofd achterlaat !

 • Natural Ends : Great Lengths VS goedkope alternatieve merken :
  Een wereld van verschil in volume aan de eindpunten van de haarstrengen:

Wat is het verschil tussen "niet gesorteerde strengen" versus "gesorteerde strengen"?
Gewoonlijk bekomt men strengen uit bundels afgeknipte haren. Die haren bevatten verschillende lengtes door de wisselende haargroei (10-18-34-52-...), waarbij slechts een klein deel van die haren de werkelijk aangegeven verkochte lengte van 50cm behaalt.

"Niet gesorteerde strengen" zijn bundels haren die dus na het afknippen ongewijzigd blijven, met als resultaat dat in één streng meer dan 10 verschillende lengts voorkomen. Deze extensions bevatten veelal aan de eindpunten maar slechts 30% tot 50% van het volume in vergelijking met de bovenkant, de aanzet (wortelzijde), van de extensions. Daardoor besparen goedkope alternatieve merken op de kosten van de selectie.

Maar de salonklant betaalt het gelag, voor 100 betaalde extensions ontvangt zij slechts een volume van 50 extensions aan de punten. Goedkope extensions worden op deze manier zeer duur aangezien de klant 2x100 extensions dient te laten plaatsen op uiteindelijk 100 extensions volume te krijgen aan de eindpunten.

Geldt dit ook voor de extensions van Great Lengths ?

Bij Great Lengths worden de onbewerkte haren vooraf meervoudig Geselecteerd en gesorteerd zodat bij eender welke aangekochte lengte alle haren in de haarbundel één en dezelfde lengte hebben.
Een Great Lengths haarbundel bevat evenveel haar aan de eindpunten als aan de aanzetzijde. Dit kwaliteitsvoordeel maakt al lang het onderscheid uit tussen Great Lengths en goedkopere merken.

Door de nieuwe lichtgolfmethode gaan we nu nog een stap verder!
We kunnen nu garanderen dat onze 40cm extensions werkelijk grotendeels een lengte van 42cm bereiken. Eenvoudigweg omdat we de haarpunten kunnen behouden en ze niet onnodig meer moeten afknippen.
Het grote voordeel voor onze klanten is dat ze die extra centimeters voor dezelfde prijs bekomen en daardoor geld besparen !