Over mezelf / allround hairstylist !

"It's All About The Passion !"

Het werd op zeer jonge leeftijd al snel duidelijk dat haar mijn passie was en dat ik daarmee iets moest gaan doen.
Na mijn kappersopleiding starte ik in 1994 mijn eigen zaak "Studio Barbier" op en sindsdien is de passie en drang naar perfectionisme enkel maar gegroeid.

Een kapsel creëren is voor mij een vorm van kunst; het als het ware sculpteren en boetseren van de haren tot er iets moois onstaat.

Bovendien is een kapsel, door de vele verschillende structuren van haren en gelaatsvormen, voor iedereen uniek, en dat is net wat het voor mij zo boeiend maakt!
Mensen naar huis laten gaan met een goed gevoel en laten zien dat iedereen kan stralen, dat is mijn grootste doel.

"Your hair is my passion !"

En onder dit motto is alleen het beste goed genoeg dus werk ik alleen maar met kwaliteits- merken zoals Joico en Great Lengths die een meerwaarde betekenen voor mijn kapsalon en net als ikzelf verder willen innoveren.

De grootste troef van "Studio Barbier" is dat ik, Rebecca Barbier, al 28 jaar in het vak sta en dat ik alles met de grootste zorg en perfectie doe!

Door de jaarlijkse professionele trainingen en opleidingen van Joico Belgium, Joico Europe, Great Lengths Benelux, CURLSYS en DevaCurl ben ik altijd op de hoogte van de laatste nieuwe trends en technieken. Ook dat is mijn passie en uiting van respect voor de ambacht.

Toen ik in 1999 marktleider Great Lengths ontdekte, zag ik dat ik daarmee ook iets kon betekenen voor mensen die voorheen enkel maar konden dromen van volumineuzere en langere haren!

Ik heb mij erin verdiept om mijn techniek steeds beter en nog perfecter te kunnen uitvoeren.

Sindsdien is het plaatsen van Great Lengths Extensions mijn specialiteit en laat ik hiermee dagelijks dromen in vervulling gaan! Ondetussen ben ik ook educator voor Great Lengths Benelux en kan ik hiermee mijn passie overbrengen naar ander kappers.

Naast Great Lengths ben ik op zoek gegaan naar specifieke technieken voor krulhaar en legde daarmee de lat voor mezelf nog iets hoger.

Het antwoord vond ik in de gepatenteerde revolutionaire knipmethode CURLSYS, ontwikkeld door Brian McLean. Na aanvang van de opleiding in 2013, behaalde ik in maart 2014 mijn diploma "CURLSYS Masterclass Salon". Sedertdien mag ik dit ook beschouwen als één van mijn specialiteiten. 

Met fierheid kan ik zeggen dat "Studio Barbier" het 1ste en enige "CURLSYS Masterclassdiploma 2*salon" is in België !

Door mijn jaarlijkse deelname aan de CURLSYS Masterclassdiploma blijf ik ook hier op de hoogte van de laatste nieuwe trends en komt er elk jaar een extra ster bij.

In het najaar van 2014 volgde ik nog de training "Supercurl", de permanent "waving en styling"-system, een concept dat eveneens werd ontwikkeld door Brian McLean.

Mijn passie voor krullen is blijven groeien en om mij nog meer te specialiseren in de krullenwereld starte ik in maart 2019 met de opleiding DevaCurl.

In de DevaCurl Academy in New York volgde ik de opleiding Deva Inspired cutting & highlighting system, en mag ik mezelf inmiddels “DevaCurl inspired stylist” noemen.

Dit is een avontuur dat ongetwijfeld nog verder gaat en mijn passie alleen maar aanwakkert!

Volg mij op FACEBOOK en Instagram en vind daar alle laatse nieuwtjes over mijn werk en opleidingen!