Webshop
Afspraak maken

Historiek & herkomst Great Lengths Extensions

  • Hoe is Great Lengths ontstaan?

Hairextensions en volumevergroting wordt sinds verschillende jaren reeds toegepast. Zoals altijd in de 'pionierstijden' heeft de kapper die er reeds mee bezig was te kampen gehad met problemen omdat het product niet optimaal was.

Great Lengths is ontstaan in Londen, een wereldstad op het gebied van haarmode. David Gold, de stichter van Great Lengths, had zich tot doel gesteld de bestaande systemen te verbeteren en een blijvend systeem te ontwikkelen voor haarverlenging en volumeverhoging voor fijne en delicate haren.

Tijdens hun research en labo -onderzoek hebben de ingenieurs van Great Lengths er zich op geconcentreerd om de zwakke punten, bij bestaande haarverlengingstechnieken, uit te filteren en te vervangen door de meest optimale voorhanden zijnde oplossing. Op deze manier kunnen wij er ons op verheugen een bijna niet meer te verbeteren systeem te hebben ontwikkeld.

De kwaliteit van het wereldwijd gepatenteerde product, gecombineerd met de inspanningen van een professioneel marketing apparaat, hebben ervoor gezorgd dat Great Lengths wereldwijd de kwaliteitsnorm bepaald heeft en toonaangevend is in haarverlenging en volume vergroting. Het is dus niet verwonderlijk dat Great Lengths in enkele jaren tijd uitgegroeid is tot de marktleider en toegepast wordt door de beste kappers van de wereld.

  • Waar komt al dat haar voor een verlenging echt vandaan?

Haar uit de hindoetempel.

Na diamant en computers worden nu ook mensenlokken als topproduct uit India geëxporteerd. Het tempelcomplex Tirumala Tirupati in het zuiden van India trekt jaarlijks miljoenen pergrims. Dag en nacht trekken duizenden bedevaarders door de tempelheuvels. Elke dag komen 25.000 pelgrims het heilige der heiligen bezoeken om er te bidden voor hun zielsheil. Ze klimmen met mooie haardos de heuvels op en dalen kaalgeschoren de berg weer af.

Vooraleer ze toegang krijgen tot de meest heilige plek van het compex en kunnen bidden voor het beeld van hun god Venkateswara, krijgen ze een gratis scheerbeurt. Mannen, vrouwen en kinderen worden kaalgeschoren door tientallen kappers, die het sheermes bliksemsnel over de schedels laten glijden. Het complex heeft 650 kappers in dienst, die 6 uur per dag koppen scheren. Werknemers van het complex bundelen de lokken in lange, dikke vlechten en bergen ze op in grote containers.

De pelgrims zien met plezier hun weelderige lokken op de vloer vallen omdat ze hiermee voldoen aan een godsdienstige plicht. De god Venkateswara is immers heel gelukkig wanneer er haar wordt geofferd. De hindoes snellen dan ook naar de kapper telkens als ze willen dat de god hen geneest, hen helpt bij examens of die lastige buur het zwijgen oplegt. Officieel is het haarscheren een teken van nederigheid. Door je haar te laten afdoen alvorens je de tempel betreedt, ben je letterlijk en figuurlijk meer ontvankelijk voor de goede energie die wordt uitgestraald door Venkateswara. Wie wil dat zijn gebed wordt verhood, laat zich scheren.

De pelgrims weten dat de tempel welvarend wordt dankzij hun haar, maar maken zich daar geen zorgen over. Want de tempel besteedt het geld aan goede werken.

Historiek & Herkomst Historiek & Herkomst Historiek & Herkomst
“Don’t be like the rest of them, darling. Do it with curls and make the difference”