Webshop
Afspraak maken

Devacut by Devacurl!

Wat is DevaCut?

DevaCut is ontstaan in 1994 in een Devachan salon in New York. Lorraine Massey, de vrouw die ook het boek over de Curly Girl methode heeft geschreven, hielp deze techniek mee ontwikkelen en bracht het naar een hoger niveau. DevaCut is de Amerikaanse manier van krullen knippen.

Voordelen met DevaCut :

  • Knippen gebeurd op droog haar,
  • Natuurlijke valling van de krul wordt gevolgd,
  • Onmiddellijk zichtbare vorm,
  • Geen gevaar voor extra inkrimping.

Hoe werkt het?

Het is heel belangrijk dat je naar ons komt met droog, proper, ongekamde haar zonder producten of markeringen van elastieken. Kom dus liefst met uw haren zoals u ze steeds los draagt.

Bij DevaCut wordt het haar niet eerst natgemaakt, het wordt meteen in de natuurlijke staat van het haar geknipt. Pas daarna worden de haar gewassen, intens verzorgd en gestyled.

DevaCut wordt geknipt op droog haar en zonder spanning. Je ziet daardoor onmiddellijk hoe het haar valt. Doordat er op droog haar geknipt wordt, kun je van elke krul de natuurlijke valling volgen en hier rekening mee houden. Omdat elke krul anders is kan je met deze techniek vermeiden dat er bepaalde lokken te fel opspringen en er hierdoor geen juist vorm meer overblijft.

Als het echt nodig is en we zien de krullen niet bij aankomst in het salon door bv. te droge haren, dan werken soms omgekeerd. Eerst wassen, verzorgen, drogen en pas dan knippen. Ook hier gaan we volledig werken volgens de noden van de haren en de klant.

Voor wie is het geschikt?

Bij DevaCut wordt elke krul individueel bekeken en geknipt. Dit voorkomt rare vormen of lengte verschillen. DevaCut is geschikt als uw haar meerdere krulstructuren heeft en als het voldoende krult van zichzelf.

Met DevaCut kunnen we de krullen niet activeren. Hierdoor is deze snit minder geschikt voor een slag of golf.

DevaCut DevaCut
“Good things in life are better with good hair”