Webshop
Afspraak maken

Curls, Colours & Lengths

"It's all about the passion!"

Het werd op jonge leeftijd al snel duidelijk dat ik gepassioneerd was door “haar” en ik daarmee iets moest gaan doen.

Na mijn kappersopleiding startte ik in 1994 mijn eigen zaak "Studio Barbier" op. Van toen af aan is de passie voor het ambacht en de drang naar perfectionisme enkel maar gegroeid.

Een kapsel creëren is voor mij een vorm van kunst; het is als het ware sculpteren en boetseren van de haren tot er iets moois onstaat.

Bovendien is een kapsel, door de vele verschillende structuren van haren en gelaatsvormen, voor iedereen uniek. Dat is net wat het voor mij zo boeiend maakt. Mensen naar huis laten gaan met een goed gevoel en laten zien dat iedereen kan stralen, is mijn ambitie.

"Your hair is my passion!"

Onder dit devies is alleen het beste goed genoeg. Daarom werk ik met kwaliteitsmerken, zoals Joico en Great Lengths, die een meerwaarde betekenen voor mijn kapsalon en net als ikzelf verder willen innoveren.

De troeven van "Studio Barbier" zijn dat ik, Rebecca Barbier, al 33 jaar in het vak sta, dat ik nog wil herbronnen, de lat voor mezelf daarmee elke dag hoger leg en probeer om mijn job met de grootse zorg en perfectie uit te voeren.

Door de participatie aan de vele trainingen en educaties van de zorgvuldig gekozen partners, ben ik altijd op de hoogte van de laatste nieuwe trends en technieken. Ook dat is mijn uiting van respect voor de stiel.

In 1996 kruiste Joico mijn pad. Het was vooral hun filosofie, de kwalitatief hoogstaande producten, de opleidingen die eraan verbonden waren en de familiaire aanpak van de firma die mij aanspraken. Ik besliste vrijwel meteen om hiermee in zee te gaan.

Na 28 jaar trouwe samenwerking, kan ik op de dag van vandaag wel zeggen dat ik Joico adem en leef.

Als colorist is het zeer belangrijk om de chemie- en kleurenleer tot in detail te kennen. Deze competentie geeft mij blindelings vertrouwen in de producten. Door deze vakkennis hebben ze mij nog nooit teleurgesteld. Het is voor mij essentieel om perfect te weten wat ik kan verwachten.

In 2018 kreeg ik de unieke kans om met de “Joico familie” een internationale opleiding te volgen. Samen met kappers van over de gehele wereld mochten we verschillende internationale Joico Artist’s aan het werk zien. Een unieke en hartverwarmende ervaring.

Toen ik in 1999 marktleider Great Lengths ontdekte, zag ik dat ik daarmee ook iets kon betekenen voor mensen die voorheen enkel maar konden dromen van weelderige, volumineuzere en langere haren. Naast haarverlenging, leerde ik een uitgebreide manier van haartoevoeging kennen.

Ik heb mij gefocust op mijn techniek, om deze steeds beter en perfecter te kunnen uitvoeren. Sindsdien is het plaatsen van Great Lengths Extensions een specialiteit en laat ik hiermee dagelijks dromen in vervulling gaan.

In 2020 kreeg ik het “Great Lengths Platinum” label toegekend. Voor mij de kerst op de taart en een erkenning voor iets waar ik dagelijks mee bezig ben.

Naast Great Lengths ben ik op zoek gegaan naar specifieke technieken voor krulhaar en legde daarmee de lat voor mezelf opnieuw hoger. Het antwoord vond ik in de gepatenteerde revolutionaire knipmethode CURLSYS® ontwikkeld door Brian McLean.

Alweer het gevoel van een warme familie enthousiasmeert mij. De “CURLSYS® Family” onder leiding van Brian McLean, een meester met gedrevenheid in het vak, geeft me steevast het gevoel van thuiskomen.

Na aanvang van de opleiding in 2013, behaalde ik in maart 2014 mijn eerste certificaat "Masterclass Salon". Sindsdien mag ik dit ook beschouwen als één van mijn specialiteiten en mezelf profileren als krullenkapper.

In het najaar van 2014 volgde ik de training "SUPERCURL®", de permanent "waving en styling"-system, een concept dat eveneens werd ontwikkeld door Brian McLean.

Naast de verschillende seminars ging ik in 2017 van start met mijn jaarlijkse deelname aan het leerrijke 5-daagse CURLSYS® Masterclassdiploma seminar. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling en komt er elk jaar een extra ster aan ervaring bij.

Inmiddels mocht ik in 2019 de exclusieve “Mastercircle Member award” in ontvangst nemen en kreeg ik de status CURLSYS® MASTER. In 2021 behaalde ik het “9 STAR CURLSYS® Masterclassdiploma”.

Mijn toewijding voor krullen is blijven groeien en om mij nog meer te specialiseren in de krullenwereld startte ik in maart 2019 met de opleiding Devacurl.

In de DevaCurl Academy in New York volgde ik de opleiding Deva Inspired cutting & highlighting system, en mag ik mezelf intussen “DevaCurl inspired stylist” noemen.

In 2018 leerde ik GS Education onder leiding van “Master” Gianni Scumaci, kennen. Wereldwijd befaamd in de kapperswereld voor zijn perfectionisme in het haarknippen en fashion hairstyling.

De zeer intensieve opleidingen “Discover, Create & Evolve”, in een selecte groep van gemotiveerde kappers, leren mij de perfectie in het haarknippen, het stylen ervan en het trainen van het oog. Opnieuw iets wat mij sterk aanspreekt en mij leert om op een andere manier naar haar en ons vak te kijken.

Tijdens de COVID-19 pandemie werd het duidelijk hoe belangrijk en essentieel ons beroep is in de samenleving. We kunnen nu meer dan ooit zeggen dat het zelfbeeld belangrijk is om ons goed te voelen. Het bepaalt het algemeen welzijn, en nog meer de mentale toestand. Wij kappers, kunnen daar voor een groot stuk in meedragen. Iets wat Gianni Scumaci ons al langer duidelijk maakt tijdens de opleidingen.

Dit is een avontuur dat ongetwijfeld nog verder gaat en mijn passie alleen maar aanwakkert.

Tot binnenkort,
Rebecca Barbier.

Over ons Over ons Over ons Over ons Over ons Over ons Over ons Over ons Over ons Over ons
“Good hair. Good mood. Good day”