Webshop
Afspraak maken

Gediplomeerd & gespecialiseerd 9* CURLSYS® krullenkapper!

Dromen we niet allemaal van die weelderige, zachte, veerkrachtige, volumineuze krullen? Terwijl de meeste krullenbollen onder ons enkel maar dat pluizig, droog, levenloos en dof krulhaar zien.

Ooit had ik hetzelfde probleem. Ik kreeg mijn haar niet in vorm, het zag er alleen maar fluffy en wild uit. Onbewust dat het krullend was, dacht ik: wat een hel. Er zat niks anders op dan mijn pluizenbol jarenlang te verstoppen onder het dagelijks föhnen en stijlen ervan. Ik huiverde voor elke vorm van vocht in de lucht. Want zeg nu eerlijk: wie is dit niet, met krullend haar, als je net uren aan het stylen bent geweest?

Onwetend dat er wel degelijk hoop is voor krulhaar, en dat zelfs hiervoor een specifieke werkwijze en kniptechniek bestaat. Dit kwam me aan het licht toen ik in 2012 een zoektocht begon voor de hopeloze krullenbol van mijn mama.

Ik stootte hierbij al snel op de gepatenteerde revolutionaire knipmethode CURLSYS®, ontwikkeld door Brian McLean. Een onbekende, unieke wereld ging voor me open. Na aanvang van de opleiding in 2013, behaalde ik in 2014 mijn diploma "CURLSYS® Masterclass Salon". Vanaf heden startte de specialiteit.

In het najaar van 2014 volgde ik nog de training "SUPERCURL®", de permanent "waving en styling"-system, een concept dat eveneens werd ontwikkeld door Brian McLean. Hiermee kunnen we klanten met steil haar voorzien van een natuurlijk ogende krullenbol.

Trots kan ik zeggen dat Studio Barbier inmiddels het eerste en enige "9 STAR CURLSYS® Masterclassdiploma salon" is in België.

CURLSYS® is een concept dat steeds verder evolueert, waardoor er jaarlijkse deelnames nodig zijn om hierin te kunnen groeien en de bekwaamheid te optimaliseren.

Naast het CURLSYS® Masterclassdiploma, waarmee ik jaarlijks een extra ster aan vaardigheid verdien, kreeg ik ook een “MasterCircle Member Award” die mij de status CURLSYS® MASTER geeft. Dit is een selecte groep CURLSYS® Masterclass circle members, onder leiding van Brian McLean, die onderling nauw in contact staat om het krullenconcept verder te laten ontwikkelen door onze persoonlijke ervaring en expertise.

Als krullenkapper zijn we dagelijks bezig met alle soorten krulhaar. Door het zien van al die blije dankbare gezichten, is mijn passie voor krullen blijven groeien. Het werd een missie om alle curly girls te helpen, in wat voor velen een lijdensweg en zoektocht was, naar de juiste manier voor hun specifiek krullend haar.

Om mij nog meer te specialiseren in de krullenwereld startte ik in maart 2019 met de opleiding Devacurl. In de DevaCurl Academy in New York volgde ik de opleiding Deva Inspired cutting & highlighting system, en mag ik mezelf inmiddels ook “DevaCurl inspired stylist” noemen.

Beide kniptechnieken zijn er voor alle soorten van krulhaar. Of u nu golven, pijpenkrullen of afro-krullen heeft, u vindt hierin ongetwijfeld de oplossing voor al uw krulproblemen.

Omdat niet alleen de specifieke snit voor krullend haar belangrijk is, maar ook hoe u ze verzorgt, ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende producten en werkwijzen.

Door het vele testen op mezelf, merkte ik al snel op dat er geen "one-size fits all" bestaat en het een ware zoektocht is naar de perfecte match afgestemd op uw krulhaar. Ik weet als geen ander wat producten nu net wel of net niet doen met de krullen. Ik kan u alvast vertellen dat het vinden van de juiste producten het krulresultaat alleen nog maar versterkt. Het is dus zeer belangrijk om te leren luisteren naar de noden van uw haar.

Door de jaren ervaring heb ik krullend haar leren analyseren en begrijpen. Zo zie ik wat uw haren mij vertellen en voel ik daardoor beter wat uw krulhaar nodig heeft. Ik zal u dan ook met plezier, naast uw gepersonaliseerde krullensnit, verder helpen om voor u hoogst persoonlijk de beste producten te vinden.

Kortom, zegt u "JA" tegen uw krullen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres om uw krullen te laten knippen!

Krullenkapper Krullenkapper Krullenkapper Krullenkapper Krullenkapper
“The world is my canvas & your hair is my masterpiece”